Results 1 to 10 of 10

Thread: Radio audio out!

  1. #1
    Fresh Catch
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Iowa
    Posts
    4

    Radio audio out!

    My radio stations are lit up, but no audio. My cd audio is working and my xm radio audio works. We tried the battery trick (unplugging) to reset the radio but nothing... any idea whatís up? How do I get my radio back on! 2012 jk stock radio. First and only owner. No mods or anything like that to radio.


    Sent from my iPhone using WAYALIFE mobile app

  2. #2
    Addict wjtstudios's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Rochester, MI.
    Posts
    5,971
    First off, welcome to Wayalfe.

    Which head unit do you have? 430 with NAV?


    2015 JKUR AEV JK350
    1985 CJ8 Scrambler
    2015 JKU Rubicon AEV JK350
    1985 Jeep CJ8 Scrambler

  3. #3
    Nothing but a Thing Snboarder113's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    michigan
    Posts
    1,499
    Check fuses. Isnít one an amp power?


    Sent from my iPhone using WAYALIFE

  4. #4
    Hooked
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    Houston, TX
    Posts
    123
    Do you have audio when you try plugging something into the AUX jack? When you say no audio, do you mean silence or just static?

    If audio is only out when using AM/FM radio, i would check the AM/FM antenna connection in the rear of the unit. XM radio uses a separate antenna. If it was related to the speakers and amp circuit, then i would expect sound to either work for all sources or none of them.


    Sent from my iPhone using WAYALIFE

  5. #5
    Fresh Catch
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Iowa
    Posts
    4
    I have zero audio when am/fm is on. Will try aux cable tonight to see if we have sound.


    Sent from my iPhone using WAYALIFE mobile app

  6. #6
    Fresh Catch
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Iowa
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by wjtstudios View Post
    First off, welcome to Wayalfe.

    Which head unit do you have? 430 with NAV?


    2015 JKUR AEV JK350
    1985 CJ8 Scrambler
    I have no idea what this means 🤪🤫🤦🏻*♀️


    Sent from my iPhone using WAYALIFE mobile app

  7. #7
    Fresh Catch Murphyfish's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    NY
    Posts
    18
    Thereís a fan on the stock radios. Little computer cooling fan. Itís the weak link on the radio. Mine was done after 2 years. When that fan goes, so do your radio stations. Bluetooth, sat, cd all still work, canít answer why, but if you want radio stations, youíll need to replace the stock radio, which will run you around $580-$600 and itís only going to happen again.
    Some whoíve had this problem usually pick up the Alpine and have it installed for about half that price. Hope this helps.


    Sent from my iPhone using WAYALIFE mobile app

  8. #8
    Fresh Catch
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Iowa
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by Murphyfish View Post
    Thereís a fan on the stock radios. Little computer cooling fan. Itís the weak link on the radio. Mine was done after 2 years. When that fan goes, so do your radio stations. Bluetooth, sat, cd all still work, canít answer why, but if you want radio stations, youíll need to replace the stock radio, which will run you around $580-$600 and itís only going to happen again.
    Some whoíve had this problem usually pick up the Alpine and have it installed for about half that price. Hope this helps.


    Sent from my iPhone using WAYALIFE mobile app
    Any idea how to confirm itís the fan?


    Sent from my iPhone using WAYALIFE mobile app

  9. #9
    Fresh Catch Murphyfish's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    NY
    Posts
    18
    For the signs and symptoms, thatís the diagnosis. I can tell you that with the dash removed, I canít hear the fan running, but that portion is still recessed in a sleeve even with the dash off.


    Sent from my iPhone using WAYALIFE mobile app

  10. #10
    Fresh Catch
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    ray city, ga
    Posts
    4
    curious if you got this cured.
    Mine did that. I found that the antenna cable has a coupler on mine under the glove box. One of us managed to kick it loose one night. I had the same issue with a stock 6-disk radio. All other sources worked fine, but no sound over the am/fm source. I found the cable separated under the glove box and plugged them back together.

    Mine is a 2007. Not sure if there would be a difference in that cable on yours.

Similar Threads

  1. Question for you car audio guys.
    By nbunga in forum Jeep JK Wrangler
    Replies: 31
    Last Post: 02-08-2019, 10:54 PM
  2. Any interest in audio upgrades?
    By Robertcrav in forum The 8th Slot
    Replies: 10
    Last Post: 05-19-2016, 08:00 PM
  3. JL Audio Stealthbox for JK's
    By Mtbhjm in forum Jeep JK Wrangler
    Replies: 9
    Last Post: 04-19-2015, 03:57 PM
  4. Audio system pic request
    By Aldonoward3 in forum Jeep JK Wrangler
    Replies: 6
    Last Post: 11-08-2014, 03:44 AM
  5. Audio Interrupt for CB or Ham
    By Strike Force Zebra in forum JK Write-Ups
    Replies: 9
    Last Post: 04-15-2014, 01:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
ďwayoflifeĒ is a moniker that Iíve been using for 20 years now and I chose it because I think it does a great job of explaining, in simple terms, the passion I have for Jeeps and the Jeep way of life. This is a lifestyle that transcends age, gender and race as the only thing you need to be a part of it is a love for the outdoors, a desire to explore, a yearning to take on a challenge and a will to conquer it. Over the years, Cindy and I have attempted to capture the essence of this lifestyle through photographs and videos and share it with others around the world. And, this is how WAYALIFE was born.
Join us
WATCH OUR VIDEOS